Manel Rovira

Realitza estudis a l’Escola Eina de Barcelona, i col·labora amb diferents artistes de la ciutat. Artista escultor que ha participat amb el grup G de T (Grup de Treball), en diferents exposicions i publicacions: 

1972 – Documenta de Kassel 

1975 – Col·legi d’Arquitectes de Barcelona 

1976 – Biennal de Venècia 

1977 – Fundació Joan Miró, Barcelona 

1999 – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) 

 

EXPOSICIONS INDIVIDUALS I COL·LECTIVES 

1971 – Sala Vinçon, Barcelona 

1972 – Galeria 4 Gats, Palma de Mallorca 

1980 – Galeria Gu, Barcelona 

1988 – Felipe de Paco, Barcelona 

1994 – Galeria Cascais, Santa Eulàlia des Riu (Eivissa) 

1995 – “Homenatge als animalers”. Ajuntament de Barcelona 

1996 – “Plats d’artista”. Fundació Llorens Artigas, Gallifa (Barcelona) 

“Homenatge a Francesc Català Roca”. Museu de Valls (Tarragona) 

1997 – Galeria Alter Ego, Barcelona 

             Galeria Contrast, Barcelona 

1998 – ARCO, stand Ediciones Ming, Madrid 

New Art, Barcelona 

“Menjar i beure”. Galeria Alter Ego, Barcelona 

2000 – “Saltamartí. Homenatge a Joan Brossa”. Fundació Llorens Artigas, Gallifa (Barcelona) 

2001 – Galeria Shatevin, Barcelona 

2002 – “Laberint circular” (tauromàquia). Casa Leopoldo, Barcelona 

2006 – Can Nobas. Elsa Peretti Foundation 

2015 – Lo Spazio. Escultures ceràmiques. Nando Peretti Foundation, Delegació Catalunya 

“Vaig assistir, com a espectador prematur, a l’avenç d’un jardí insòlit, que primer havia germinat a la ment d’en Manel i que ara, conreat per les seves mans, sorgia sota sostre als dedins de la masia, un desplegament d’elements i motius botànics o entomològics, de plantes o insectes forjats o llavorats, trenats o ordits, pintats o dibuixats. El jardí d’en Manel és viu.” 

Josep Maria Muñoz Rodriguez
Escriptor

“Un art en el qual es reconeix l’herència de Joan Miró i de Joan Brossa, un art fresc i festiu però d’una coherència total, un art que respira autenticitat i entrega a la vegada que agermana natura i creació artística en un mateix alè poètic.”

Maria Lluïsa Borràs
Crítica d’art

“En Manel, que s’assembla al premier home d’Albert Camus, i que porta l’estigma platonià del treball amb les mans, fa una escultura que al primer cop d’ull pot semblar brutal, però mai naïf. Manel Rovira,  incansable,  independent,  inqüestionable, és un dels pocs escultors que treballen les seves obres totalment del començament a la fi, sense intervencions d’altres tallers. És precisament en aquest exercici de treball mecànic on sotmet els seus fantasmes, però deixant viure la idea entre les mans, sense ofegar-la en el procés de realització, que en altres seria artesanal.”

Medina-Campeny
Escultor

“Els objectes dibuixats, forjats, tallats, modelats i polits per Manel Rovira ens fan redescobrir el valor màgic i més íntim d’allò que és artesà. Es tracta d’un art que sense renunciar a les influències dels grans mestres de la modernitat defuig el gest espectacular i estripat de tantes abstraccions expressionistes.

Manel Rovira tracta els materials com un nen que duu més de quaranta anys ensinistrant la seva tècnica. Els seus dibuixos són esbossos que més tard el duran a modelar el material escultòric.

Ens trobem davant de l’art de l’escultura més subtil, tant per la senzillesa i la precisió manual com per la seva empremta. “

David Broggi
Escriptor